Alonso: Váratlanul jó eredmény ez a McLarennek

F1

2016. augusztus 28. vasárnap, 18:01

Szerző: Czinege Ádám, fotó: McLaren-Honda

Fernando Alonso a hetedik pozícióban futott be a Belga Nagydíjon, és a verseny végén még a két williamses pilótát, és Kimi Raikkönent is sikerült maga mögött tartania.

Spa egy olyan pálya, ahol sokat számít a motorerő a hosszú egyenesekben. A McLaren-Honda ezen a hétvégén ebből a szempontból előrelépett, hiszen Fernando Alonso autóját nem tudta megelőzni sem Bottas, sem pedig Massa a Mercedes motoros Williamsszel. A csapat erre a hétvégére hozott újításai tehát jól működtek.  

Igaz a spanyolnak kellett a nagy kavarodás a verseny első néhány körében, hogy a mezőny elejére ugorhasson, amit ki is emelt nyilatkozatában: „Jó verseny volt. Minden balszerencse, amink volt a hétvégén átváltott jószerencsére a futamon. A baleseteket sikerült elkerülnünk. Remek pozícióban találtuk magunkat, a negyediken, de nem tudtuk tartani Vettelt, Hamiltont és Perezt, túl gyorsak voltak hozzánk képest.”

 alonso_08.28.2._1

Alonso így értékelte összességében a wokingi alakulat hétvégéjét: „A hetedik hely jó pontokat jelent a csapatnak. Tegnap első tízbe kerültünk a kvalifikáciün Jensonnel, és ma ezt megismételtük, egy olyan pályán, ahol hónapokkal ezelőtt azt hittük, elképzelhetetlen ez az eredmény, tehát ezek nagyon jó hírek.”

A kétszeres világbajnok a megszokott optimizmussal zárta gondolatait: „Néhány hónapja azt sem hittük volna, hogy képesek leszünk harcolni a Williamsekkel Spában, tehát jó irányba haladunk, ebben biztos vagyok.”

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: