A Renault egyenlőséget biztosít a Red Bullnak

F1

2016. december 30. péntek, 11:32

Christian Horner, a Red Bull F1-es csapatfőnöke szerint a Renault-nak fontos érdeke, hogy ugyanolyan motort biztosítson a Red Bull számára, mint a gyári csapatnak.

Habár 2015-ben még heves viták folytak arról, hogy a Red Bull milyen motorral állhat rajthoz 2016-ban, most már biztos, hogy az istálló a jövőben is folytatja az együttműködést a Renault-val. Tavaly még küszködtek, idén azonban kimagasló teljesítményt nyújtott a csapat, ezért a felek úgy döntöttek, továbbra is a Renault szolgáltatja majd az erőforrásokat – TAG Heuer néven.

 Verstappen

Habár a Renault gyári csapatot is működtet a mezőnyben, így koncentrációjuk elsősorban feléjük irányul, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke biztos benne, hogy nem érheti őket hátrány emiatt, és motorok tekintetében egyenlően kezeli majd őket a gyártó. „Garanciát kaptunk az abszolút egyenlőségre” – nyilatkozta Horner. „Referenciaként szolgálunk számukra, amelyhez mérhetik saját magukat. Ők jelenleg fejlődési szakaszban vannak, és mi megmutatjuk, hogy mire képes a motorjuk.”

„Motor tekintetében megváltoztak a dolgok” – folytatta Horner. „A tavalyi nehézségek pozitív változásokat idéztek elő, és a hasznokat az idei év során láthattuk. Amíg ez folytatódik, akkor 12 hónapon belül ott lehetünk, ahol a V8-asokkal voltunk. Amíg a saját csapatuk is érintett, addig jó viszonyítási alap lehetünk számukra.”

 

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: