A Formula-E segít kivédeni az újabb berlini terrortámadásokat

Formula-E

2016. december 22. csütörtök, 17:56

Szerző:

A versenypályán használt betonelemek fognak biztonsági védőfalként szolgálni Berlin karácsonyi vásárai körül, reagálva a német fővárosban hétfőn történt tragédiára.

Autósportos weboldalon szerencsére ritkán kell a világot megrázó bűncselekményekkel foglalkoznunk, ezúttal viszont kapcsolatba került egymással a két témakör, miután a Formula-E Berlin segítségére sietett a város közterületeinek védelme érdekében.

Mint ismeretes, hétfőn szörnyű terrortámadás történt Berlin egyik legnagyobb karácsonyi vásárának helyszínén, a Breitscheidplatzon, amikor egy kamion az emberek közé hajtott, 12 életet kioltva és számos további járókelőt súlyosan megsebesítve.

formula-e-berlin-2016-14

A berlini rendőrség a történtek után komolyan megnövelte a biztonsági intézkedéseket a város hasonló terein, ebben pedig a Formula-E-t is segítségül hívta. Az elektromos sorozat idén májusban versenyzett a Berlin keleti részének főútjain kialakított utcai helyszínen, ahol a pálya határait több helyen betonblokkokkal jelölték ki. Ezek az egy méter magas és négy méter hosszú, összekapcsolható elemek egyenként négy tonna súlyúak, és hatékonyan ellenállnak a nagy erővel történő becsapódásoknak, amire az autóversenyek során szükség is van.

Az elemeket Berlin dél-keleti részén, Köpenick városrészben raktározták el, hogy közel legyenek, amikor a jövő évi verseny idején ismét ki kell majd alakítani a pályát, ám a város rendőrsége most megkérte a Formula-E-t, hogy bocsássa rendelkezésükre a betonblokkokat, amelyekkel a karácsonyi vásárok környékét biztosítanák az esetleges újabb támadások megelőzése érdekében. A sorozat illetékesei azonnal segítettek, és szerdán az elemek nagy részét már el is helyezték a város különböző pontjain. A különösen ellenálló korlátokat az újévvárás során is használni fogják majd a Brandenburgi kapu környékén, ahol várhatóan ismét rengeteg ember fog összegyűlni december 31-én este.

Forrás: www.formula.hu – RSS