A bajnok turnéja – hol járt Rosberg az elmúlt három hétben?

Bulvár

2016. december 18. vasárnap, 17:42

Nem túlzás kijelenteni, hogy amióta megnyerte a vb-címet, a német F1-es pilóta meg sem áll: országról országra, városról városra turnézik a trófeával – de merre is pontosan?

Nemrég Nico Rosberg arról elmélkedett, hogy ha egyszer vége lesz világbajnoki turnéjának, az biztosan nagyon nehéz és furcsa lesz számára, de egyúttal várja, hogy minél több időt tudjon együtt tölteni családjával. A német Abu Dhabiban öt pontos előnnyel hódította el a bajnoki címet Lewis Hamilton előtt, azóta pedig bejárta a fél világot – íme egy lista azokról a helyszínekről, melyeket az újdonsült győztes meglátogatott az elmúlt három hét során.

November 27 – Abu Dhabi

A bajnok hatalmas ünneplésbe kezdett a futam után, mely egészen másnap hajnalig tartott.

November 28 – Abu Dhabiból Malajziába

Hiába a reggelig tartó bulizás, a szponzori kötelességeket még bajnokként is be kell tartani, ugyanis…

November 29 – Kuala Lumpur, Malajzia

…a Mercedes főszponzora, a Petronas hatalmas partit rittyentett a fővárosban található ikertornyoknál Rosberg és csapata számára.

November 30 – Wiesbaden, Németország

Rosberg első útja hazájában természetesen szülővárosába vezetett, ahol a polgármester, és más helyi elöljárók köszöntötték őt.

December 1 – Brackley, Nagy-Britannia

Mi is lehetett volna a második állomás, mint a Mercedes főhadiszállása? A német pilóta itt megköszönte a gyárban dolgozóknak az egész éves erőfeszítést – és burkoltan az elmúlt hét évet is.

December 2 – Bécs, Ausztria

2016 világbajnoka délután itt jelentette be, hogy visszavonul a Forma-1-ből, este pedig átvette a legjobb idei pilótának járó trófeát Jean Todt-tól, az FIA elnökétől.

December 3 – Stuttgart/Sindelfingen – Németország

Rosberg a Mercedes dolgozóival, és (nem csak F1-es) versenyzőivel ünnepelte a vb-címet a gyártó évzáró összejövetelén – halkan megjegyeznénk, hogy kár az idén elmaradt a Start&Cars-ért.

December 4-5 – London, Nagy-Britannia

Vissza a ködös Albionba: a német előbb az Autosport, másnap pedig a Brit Autóversenyzők Klubjának díjátadóján vett részt, ahol utóbbi tiszteletbeli tagjává fogadta.

December 6 – Bologna, Olaszország

Újabb nap, újabb díjátadó: ezúttal az Autosprint című lapé. Rosberg itt lőtte azt a vicces fotót, melyen a biztonsági vizsgálat alatt áteső trófeája látható, majd arany sisakkal jutalmazták.

December 7 – Köln, Németország

Ugrás haza, ahol Rosberg honfitársával, Lukas Podolskival találkozott, és közös fotózáson vettek részt, ahová a focista a németek által 2014-ben elnyert vb-trófeát is magával vitte.

December 10 – Brackley, Nagy-Britannia

Az első ismétlés a listán – Rosberg előbb a Channel 4 tévécsatorna évzáró műsorában működött közre, majd csapata karácsonyi partiján vett részt.

December 13 – Párizs, Franciaország/Manchester, Nagy-Britannia

A párizsi kiruccanás igazi reklámkörút volt, Rosberg trófeájával pózolt a Diadalívnél és az Eiffel-toronynál, kiosztott néhány autogramot, és adott néhány interjút. Délután a pilóta visszatért Nagy-Britanniába, ahol ezúttal a BBC-nek állt rendelkezésére.

December 15-16 – Berlin, Németország

A német fővárosban Rosbergnek több sajtómegjelenése is volt (például a ZDF tévécsatorna és a Bild számára), majd a párizsi úthoz hasonlóan itt is pózolt a város egyik leghíresebb alkotásánál, a Brandenburgi Kapunál.

December 17 – München, Németország

Rosberg ezúttal hazája déli részére ugrott át, ahol a német autóklub, az ADAC díjátadóján vett részt.

Forrás: www.formula.hu – RSS