„Vegyük komolyan a Red Bull fenyegetését”

F1

2015. március 19. csütörtök, 08:22

Szerző: Strommer Benjamin

David Coulthard szerint a csapat nem a levegőbe beszél, és ha mennek, azzal az F1-es mezőny ötöde is távozik. A Renault állandó ekézését sem érzi helytelen hozzáállásnak.

Az Ausztrál Nagydíj után a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szellőztette meg a médiának azt a lehetőséget, hogy csapata kiszállhat a sorozatból, a rossz motorformula és túlságosan bonyolult szabályok miatt – amelyek végső soron azt eredményezték, hogy a néhány éve még unalomig nyerő Red Bull óriási hátrányban áll a Mercedeshez képest. Marko emlékeztetett rá, hogy az utolsó szó az energiaital-birodalom tulajdonosáé, Dietrich Mateschitzé lesz, aki rengeteg pénzt öl a Formula-1-be. „A veszély fennáll, hogy Mateschitz elveszíti a lelkesedését” – mondta.

Christian Horner csapatfőnök eközben az erőviszonyok kiegyenlítését kérte, de más istállók nem álltak mellé. A Red Bull korábbi versenyzője, David Coulthard azonban úgy véli, nem szabad üres szavaknak tekinteni a Red Bull fenyegetését. „Ezeknek a fickóknak nagy hatalmat adtak, és övék az irányítás, ezért nem mondanak semmit, amit nem áll befolyásukban megtenni” – mondta a skót a motorsport.com-nak.

„Ezért mindegyiküket komolyan kell venni, mert a történelem is azt mutatja, hogy a gyárak jönnek és mennek, a csapatok jönnek és mennek, ha pedig a Red Bull is megy, négy autót fognak magukkal vinni. Nem megengedhető, hogy egyszerűen becsukjuk az ajtót” – folytatta Coulthard, aki valószínűleg nem hallotta a feltételezést, amely szerint a Toro Rossót a Renault, a Red Bullt az Audi vásárolhatja meg.

Coulthard szerint a jelek arra mutatnak, hogy a Red Bull és Renault kapcsolata elromlott. „Nem a Mercedes ellen szól, én úgy gondolom, amit mondanak. Nyilvánvalóan a Renault-val való kapcsolatnak sem tesz jót, hogy ilyen negatívak. Nem tudjuk, mi történik zárt ajtók mögött. Azt csinálják, amit helyesnek gondolnak. Ha privátban nem érzed, hogy előrelépéseket tennétek, talán a nyilvánosság elé kell tárnod azt. A Renault-nak fejlődnie kell, a Red Bullnak fejlődnie kell, és mindegyik csapatnak fejlődnie kell, különben a Mercedes könnyedén megnyeri a bajnokságot” – vonta le a végkövetkeztetést Coulthard.

Tagged: